søndag den 22. marts 2009

Faste

Jeg har aldrig lagt mærke til fastetiden før i år. Det vil sige, jeg har vidst, at den lå mellem fastelavn og påske, og at Jesus var 40 dage i ørkenen og blev fristet af den onde, men jeg har aldrig følt den, som jeg føler jul og påske.

Nu har jeg siden fastelavn følt mig helt vildt rodet og rundt på gulvet. Det tog mig lidt tid at opfatte, at det måske er en oplevelse af fastetiden, og der er stadig noget i mig, der siger, det er åndeligt hokus-pokus. Det er jo en...ekstrem idé, at man på den måde kan føle noget åndeligt uden at vide, det er noget åndeligt. At man bliver påført det. Ikke desto mindre finder jeg ro, når jeg lader mig tænke, at det, dér sker, er en forklarelse af fasten.

Det føles sådan her: Jeg føler, jeg gør en masse ting forkert, jeg bliver i tvivl om mit liv og min vej (som jeg knap nok er drejet ind på endnu), og mest af alt tvivler jeg på Gud, alt imens jeg får at se al den ære, verden kan tilbyde mig.* Med andre ord ryster jorden under mig, mens verden gør sig til og tilbyder mig alt muligt godt og lækkert. Det er så modsætningsfyldt og ulig noget, jeg har følt før, at mit hoved nærmest sprænges ved tanken om det.

Det er interessant, hvordan følelsen af utilstrækkelighed og fejlbarlighed og rod (syndsbevidsthed!) ikke føles som noget egentligt dårligt. Det ligner mere en lygte, der lyser på de ting i mit liv, der holder mig fra Gud. Det er ikke rart hele tiden at gå og slå sig i hovedet med de ting, man gør forkert, men det er et værktøj til at luge ud med, hvis det bliver behandlet korrekt. Det kunne også føre ned i et sort hul.

For hver ting, jeg bliver bevidst om og tager fat om roden på, dukker der en ny op. Det er nærmest som om, at det vælter frem. Fastetiden er hård, og jeg kan slet ikke vente til, det bliver påske. Jeg håber, det lykkes Jesus at opstå igen i år. Så holder vi en fest.


* Her beklager jeg, hvis det bliver for hård og salvelsesfuld kost. Ring til mig, skriv en mail, gør hvad som helst, hvis det lyder helt galt på den og langt ude. Vi kan godt snakke om det.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

hvor bliver du af?